Svätomartinská čokoládová torta

21.12.2012 11:04

Svätomartinská čokoládová torta

Svätomartinská čokoládová torta

Suroviny:

150g maslo zmäknuté


70g cukor práškový
 1 balíčekcukor vanilínový Dr.Oetker
 2 vajcia
 4 ksžĺtky
 150g čokoláda horká
 150g múka hladká
 1 KL zarovnanáprášok do pečiva Dr.Oetker
 2 PL zarovnanékakao
 4 bielky
 70g cukor
 

Na ozdobu:

 
 450g marmeláda ríbezľová
 poleva tmavá Dr.Oetker
 

Postup:

Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu.

Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plynová rúra: stupeň 3